Acties

 

Tijdens de bezetting van Israel door de Romeinen riep Jezus van Nazareth met grote offerbereidheid op om armen en misdeelden te helpen. Hij stelde onrecht en huichelarij aan de kaak. . Zou jij hulp kunnen bieden bij armoede? Zie onder

 https://www.hulpbijarmoede.nl/

 

Mahatma Gandhi wist met enorm uithoudingsvermogen en een vaste overtuiging partijen op één lijn te krijgen zodat ze samen India onafhankelijk konden maken van Engelse bezetting. Kun jij vechten voor recht vanuit een vaste overtuiging?

https://www.facebook.com/groups/739554019996051/

 

Martin Luther King riskeerde zijn eigen leven door zich in het Zuiden van de VS in te zetten  voor de rechten van niet-blanken. 

Doorgaan ondanks tegenstand https://www.hln.be/brugge/vrijwilligers-hoe-meer-tegenstand-hoe-harder-we-doorgaan~a0f1c560/?referrer=https://www.google.nl/

 

Malala Yousafzai pleit voor onderwijs dat nog aan 25 miljoen meisjes wordt ontzegd. Ze overleefde ternauwernood een aanslag op haar leven toen ze 11 jaar oud was. Vind  de nodige energie  https://www.tweekracht.nl/nl/lees-onze-6-supertips-en-krijg-meer-energie/

  

Nelson Mandela zat 34 jaar gevangen en wist uiteindelijk blanken en zwarten met elkaar te verzoenen in Zuid Afrika en te zorgen de dat Apartheid werd afgeschaft. Wil jij je talenten maximaal inzetten?

https://ymcajeugdwerk.nl/over-ons/recept-voor-sterk-jeugdwerk/talenten-ontdekken-en-gebruiken/

 

 Greta Thunberg offerde 3 maanden van haar opleiding op om acties tot behoud van ons leefmilieu met haar talenten kracht bij te zetten. Politiek vraagt om toneeltalent. Heb jij dat?

 

Vincent Bakker redde spontaan twee kinderen uit een brandende auto. Hoe moedig ben jij?

 Wat doe jij als voor je neus een kleuter met het fietsje in een sloot reidt?

Anne Frank bleef ondanks de dreigende deportatie naar een concentratiekamp schrijven dat ze geloofde in de goedheid van mensen. Durf jij mensen te vertrouwen?

 

Steve Biko leidde acties van studenten in Zuid Afrika tegen het Apartheidsregime. Hij werd meerdere malen gevangen genomen en is uiteindelijk aan opgelopen verwondingen overleden. Durf jij elke vorm van discriminatie aan de kaak te stellen"?