Idealisten actie

 

 

Jezus van Nazareth kwam tijdens de bezetting van Israël door de Romeinen,  op voor de minder bedeelden. Politici lieten hem uit de weg ruimen.

 

Mahatma Gandhi was de jurist die ten koste van zijn eigen leven India onafhankelijk wist te maken van Engelse bezetting.

 

Martin Luther King riskeerde zijn eigen leven door zich in het Zuiden van de VS in te zetten  voor de rechten van niet-blanken.

 

Malala Yousafzai pleit voor onderwijs dat nog aan 25 miljoen meisjes wordt ontzegd. Ze overleefde ternauwernood een aanslag op haar leven toen ze 11 jaar oud was.

 

Tenzin Gyatso, de huidige Dalai Lama van Tibet strijdt voor behoud van vredig boeddhisme en zinvol leven. Hij is uit het eigen land verbannen.

 

Nelson Mandela zat 34 jaar gevangen en wist uiteindelijk blanken en zwarten met elkaar te verzoenen in Zuid Afrika en te zorgen de dat Apartheid werd afgeschaft

 

Vincent Bakker redde spontaan twee kinderen uit een brandende auto.

 

Greta Thunberg offerde 3 maanden van haar opleiding op om acties tot behoud van ons leefmilieu met haar talenten kracht bij te zetten.

 

Anne Frank bleef ondanks de dreigende deportatie naar een concentratiekamp schrijven dat ze geloofde in de goedheid van mensen.

 

Steve Biko leidde acties van studenten in Zuid Afrika tegen het Apartheidsregime. Hij werd meerdere malen gevangen genomen en is uiteindelijk aan opgelopen verwondingen overleden.

Jezus van Nazareth, Mahatma Gandi, Florece Nightinggale, Malala uit Pakistan, Dalai Lama, Nelson Mandela, Aung San Suu Kyi, Weduwe Aquino, Greta Thunberg, Vincent Bakker Martin Luther King en Ann Frank.

Bij elk van hen hoort een verhaal van bevlogenheid, een ideaal dat op internet te vinden is.